מאמרים
התוכנית להרזיה
תזונת ספורט
תזונת נשים
תזונת ילדים ומתבגרים
תזונה רפואית וטיפול במחלות ותסמונות קליניות.
ייעוץ בהרכבת תפריטי בריאות
אורח חיים בריא
יצירת קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל:
חדשות ועדכונים
10/07/2011
האם ישנם מאכלים שעדיף לאכול בשעות מסויימות של היום ? (בוקר, צהריים או ערב ?) רצוי להמעיט בפחמימות בצהרי היום, כאשר הארוחה אינה מקדימה שנת צהרים, שכן צריכת פחמימות מוגברת מעלה את רמות הסרוטונין בגוף, חומר המשרה שינה וגורם לרבים וטובים לחוש עייפות זמן קצר לאחר סיום הארוחה. לפיכך, את עיקר הפחמימות כדאי "לשמור" לארוחת הערב, לפני השינה.
10/07/2011
רצוי לגוון בסוגי הירקות אותם אנו בוחרים לצרוך והרי כל ירק מספק לנו סוגים אחרים של נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים וכך אנו יכולים להנות מיתרונותיו של כל ירק וירק.
10/07/2011
האם פירות משמינים? כמה פירות מומלץ לאכול ביום? עם פתיחת עונת הקיץ והפירות הטעימים המתלווים לעונה, כדאי להנות מאכילתם, אך במידה. חשוב לזכור שכל הפירות, גם אלו הנראים מימיים יותר כמו אבטיחים ואפרסקים הינם עתירי סוכרים ולכן משמינים כאשר נצרכים בכמות גדולה. המינון הבריא והמומלץ ללא חשש שנסיים את עונת הקיץ בעודף משקל, הוא 2-3 יחידות פירות (כוס קוביות אבטיח/ קוביות מלון, 10-12 ענבים או דובדבנים, אפרסק אחד, 2 משמשים).
10/07/2011
נאבקים עם משקל גופכם, מעלים ומורידים ולא שומרים על משקל קבוע? תסמונת ה"יו-יו" המאופיינת בעליה וירידה במשקל בפרקי זמן קצרים יחסית מזיקה לבריאותנו ולהרכב הגוף שלנו. היא עלולה לגרום להאטה משמעותית בקצב חילוף החומרים כך שבפעם הבאה שבה נחליט להפחית שוב במשקל, אנו עלולים להתקל בקושי רב יותר בהשוואה לאותה תזונה שסייעה לנו בעבר להפחית במשקל. מתסכל אך בהחלט ניתן למניעה.
26/05/2011
קישור לדף הפייסבוק של אירית אלמוג.
26/05/2011
ברוך הבא לאתר של אירית אלמוג.
ייעוץ בהרכבת תפריטי בריאות
חטיפי האנרגיה

לעשות סדר במבול החטיפים- חטיפי האנרגיה...איזה כדאי לבחור?

אכילת חטיפי אנרגיה לא החלה אתמול..אומנם כבר בימי הביניים נהגו הלוחמים בטרם יציאתם לקרב להצטייד בכיסי האפודים שלהם בחטיפי אנרגיה מאולתרים שהכינו מקמח, דבש, אגוזים ופירות יבשים, אולם רק בסוף שנות ה-80 של המאה הקודמת החלה תעשיית חטיפי האנרגיה לשגשג ולהיכנס לכל בית, עד כי כיום שוק החטיפים האמריקאי "מגלגל" כמאה מיליון דולר בשנה!


איך הפך החטיף של הלוחמים והספורטאים המקצועיים לכל כך פופולרי?
ובכן, אם בעבר היה ניתן למצוא את חטיפי האנרגיה רק בחנויות מתמחות בודדות, כיום הם זמינים לכל דורש ונמכרים בכל סופרמרקט, בית מרקחת וחנויות נוחות למיניהן.
כמו בקרבות של ימי הביניים, כך גם האימון הגופני מהווה את רגעי הסטרס הגדולים ביותר שיודע הגוף לאורך היממה ולכן יש לדאוג למילוי צרכיו המיוחדים ולספק לו את הטוב ביותר.
אבל מהו "הטוב ביותר" מבחינת חטיפי אנרגיה? איך נדע מהו החטיף המתאים לנו ביותר מבין המבחר העצום של החטיפים המצויים על המדף?
חטיף האנרגיה שנרצה לבחור יהיה כזה שפותח במיוחד על מנת לספק לגופנו הרכב תזונתי אופטימלי, כזה שהשרירים יידעו להפיק ממנו את המיטב, כך שימנע את הנזק לשרירים המתרחש בזמן הפעילות הגופנית, יספק אנרגיה זמינה ביותר לשרירים לצורך ביצוע המאמץ ולא פחות חשוב – יאפשר התאוששות טובה ומהירה מהאימון הנוכחי לקראת האימון הבא.
חטיף כזה צריך להיות דל שומן, דל חלבון, דל בסיבים תזונתיים ובעל הרכב נכון ואיכותי של פחמימות, שכן הפחמימות הן מקור האנרגיה העיקרי שלנו בעת ביצוע מאמץ גופני.


אבל איזה פחמימות נרצה שהחטיף שלנו יכיל?
מומלץ שהפחמימות תגענה, בין השאר, ממקור של מלטודקסטרין. המלטודקסטרין הינה פחמימה מורכבת המופקת מתירס. מאחר ומדובר בסוכר מורכב הוא מאפשר אספקה קבועה של סוכר לאנרגיה ומונע נפילות סוכר בעת האימון. לצד מלטודקסטרין, על החטיף להכיל גם פחמימות פשוטות שיספקו אנרגיה מהירה וטובה לשרירים; דוגמא לפחמימות זמינות כאלה הם הסוכרוז והדקסטרוז הנספגים בקלות ומגיעים במהירות לשרירים. לעומת זאת, כדאי להימנע מחטיפים המכילים פרוקטוז ולקטוז (פרוקטוז המצוי בחטיפים המכילים פירות ולקטוז המגיע מחטיפים המכילים אבקת חלב ויוגורט) המתעכלים ונספגים באיטיות והנוטים לגרום לאי נוחות במערכת העיכול (גזים, נפיחות וכאבי בטן).


מה עוד חשוב שיכיל החטיף שלנו?
מאחר ובזמן פעילות גופנית אנו מאבדים דרך הזיעה בנוסף לנוזלים גם כמות רבה של מלחים חשובים, רצוי מאד שנדאג להחזיר לגופנו את המלחים שאבדו. חטיף ראוי יהיה כזה שיכיל בין השאר גם מגנזיום, נתרן ואשלגן.
ואחרון וחשוב לא פחות-כדאי לוודא שאנו נהנים מטעמו של החטיף!
 

חזרה >>

כל הזכויות שמורות © 2009 , אירית אלמוג