מאמרים
התוכנית להרזיה
תזונת ספורט
תזונת נשים
תזונת ילדים ומתבגרים
תזונה רפואית וטיפול במחלות ותסמונות קליניות.
ייעוץ בהרכבת תפריטי בריאות
אורח חיים בריא
יצירת קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל:
חדשות ועדכונים
10/07/2011
האם ישנם מאכלים שעדיף לאכול בשעות מסויימות של היום ? (בוקר, צהריים או ערב ?) רצוי להמעיט בפחמימות בצהרי היום, כאשר הארוחה אינה מקדימה שנת צהרים, שכן צריכת פחמימות מוגברת מעלה את רמות הסרוטונין בגוף, חומר המשרה שינה וגורם לרבים וטובים לחוש עייפות זמן קצר לאחר סיום הארוחה. לפיכך, את עיקר הפחמימות כדאי "לשמור" לארוחת הערב, לפני השינה.
10/07/2011
רצוי לגוון בסוגי הירקות אותם אנו בוחרים לצרוך והרי כל ירק מספק לנו סוגים אחרים של נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים וכך אנו יכולים להנות מיתרונותיו של כל ירק וירק.
10/07/2011
האם פירות משמינים? כמה פירות מומלץ לאכול ביום? עם פתיחת עונת הקיץ והפירות הטעימים המתלווים לעונה, כדאי להנות מאכילתם, אך במידה. חשוב לזכור שכל הפירות, גם אלו הנראים מימיים יותר כמו אבטיחים ואפרסקים הינם עתירי סוכרים ולכן משמינים כאשר נצרכים בכמות גדולה. המינון הבריא והמומלץ ללא חשש שנסיים את עונת הקיץ בעודף משקל, הוא 2-3 יחידות פירות (כוס קוביות אבטיח/ קוביות מלון, 10-12 ענבים או דובדבנים, אפרסק אחד, 2 משמשים).
10/07/2011
נאבקים עם משקל גופכם, מעלים ומורידים ולא שומרים על משקל קבוע? תסמונת ה"יו-יו" המאופיינת בעליה וירידה במשקל בפרקי זמן קצרים יחסית מזיקה לבריאותנו ולהרכב הגוף שלנו. היא עלולה לגרום להאטה משמעותית בקצב חילוף החומרים כך שבפעם הבאה שבה נחליט להפחית שוב במשקל, אנו עלולים להתקל בקושי רב יותר בהשוואה לאותה תזונה שסייעה לנו בעבר להפחית במשקל. מתסכל אך בהחלט ניתן למניעה.
26/05/2011
קישור לדף הפייסבוק של אירית אלמוג.
26/05/2011
ברוך הבא לאתר של אירית אלמוג.
התוכנית להרזיה
הבעייתיות בדיאטות בזק.

מדוע דיאטת בזק שמאפשרת ירידה מהירה במשקל היא בעייתית?

כל מי שנושא עמו עודף משקל מכיר היטב את תחושת הדחיפות להפחית במשקל ומיד, אם עקב אירוע מתקרב או עונת בגדי הים העומדת בפתח...
תעשיית הדיאטות פורחת – חדשות לבקרים אנו נחשפים לפרסומים המבטיחים הפחתה מהירה וקלה במשקל אם רק נפצח בדיאטה כזאת או אחרת או נשתמש בתוספי תזונה, אבקות, תרופות ומשחות קוסמטיות המתיימרות להמיס שומן, להאיץ את קצב חילוף החומרים ולדכא את תשוקתנו למזון בכלל ולסוכרים בפרט.. האם יש אמת בפרסום? בפועל, הבטחות אלו נותרות לרוב ללא ביסוס מדעי וללא תוצאות חיוביות לאורך זמן. המצב הוא שהיכן שמתרחשת הפחתה מהירה במשקל מתלווה אליה בהמשך – עליה מהירה במשקל.

 

אז מדוע רוב הדיאטות הללו נכשלות??
הכל מתחיל בחלק המוח האחראי על התנהגותנו הרגשית, הנקרא "המוח הלימבי". זהו החלק במוח האחראי על ההתנהגויות ההשרדותיות שלנו ומייצר תגובות כימיות מסוימות שאין לנו שליטה מודעת עליהן.
אחת ההתנהגויות הבסיסיות הנשלטות על ידי חלק זה של המוח נקראת "לחימה או בריחה" (fight or flight). זוהי מערכת של תגובות גופניות, כימיות ורגשיות המאפשרת לנו להתמודד עם מצבי חירום המאיימים על חיינו. מבחינת גופנו, דיאטות בזק נחשבות למצב חירום שבו אנו חווים רעב והרעבה ומוחנו "מתוכנת" להתנגד לדיאטות קיצוניות כאלה באמצעות האטה משמעותית בקצב חילוף החומרים והפרשת חומרים הגורמים לאכילה בלתי נשלטת.


מחקרים אחרונים הראו שיעילות דיאטות הבזק למיניהן נמוכה ביותר. מהמחקרים עולה שאלו המאמצים דיאטות הרעבה הדלות בקלוריות ובפחמימות אינם מסוגלים להתמיד בהן לאורך זמן וחוזרים במהרה להרגלי האכילה הקודמים. והתוצאה? לא מאחרת לבוא..עליה מהירה במשקל, תסכול ואכזבה.
בעבודות אלו נמצא עוד שההפחתה במשקל לא נבעה מהפחתה מבורכת במסת השומן בגוף אלא מאובדן נוזלים ופירוק שרירים, מצב מסוכן ולא מקדם.
כדאי לזכור, שמסת שריר היא מסה חיונית התורמת לקצב מהיר של חילוף חומרים. כאשר מאבדים מסת שריר נגרמת האטה משמעותית בקצב חילוף החומרים המלווה בעליה מהירה במשקל לצד תחושת חולשה ותשישות.


זאת ועוד, דיאטות מהירות וקיצוניות, בנוסף להיותן "מתכון בטוח" לכישלון, מעלות את הסיכון לנזקים בריאותיים מסכני חיים, כמו למשל, התפתחות אבנים בכיס מרה, הפרעות בקצב הלב ובלחץ הדם, שיבוש במאזן הנוזלים והמלחים בגוף ותנודות קיצוניות ברמות הסוכר בדם.


אם כך, מהי הדרך והקצב המומלצים להפחתה במשקל ולתחזוקה בטוחה לאורך זמן?
קצב ההפחתה במשקל המומלץ והבטוח ביותר הינו של בין חצי ק"ג לקילוגרם לשבוע, הפחתה המתרחשת תוך אימוץ הרגלי אכילה נכונים הכוללים בין השאר, אכילה מתונה, תזונה מאוזנת ואיכותית המכילה "נציגים" מכל קבוצות המזון (חלבונים, פחמימות, שומנים וירקות), שינה מספקת (7 שעות בלילה לפחות) ופעילות גופנית מהנה כחלק מאורח חיים בריא.

 

אירית אלמוג.

חזרה >>

כל הזכויות שמורות © 2009 , אירית אלמוג