מאמרים
התוכנית להרזיה
תזונת ספורט
תזונת נשים
תזונת ילדים ומתבגרים
תזונה רפואית וטיפול במחלות ותסמונות קליניות.
ייעוץ בהרכבת תפריטי בריאות
אורח חיים בריא
יצירת קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל:
חדשות ועדכונים
10/07/2011
האם ישנם מאכלים שעדיף לאכול בשעות מסויימות של היום ? (בוקר, צהריים או ערב ?) רצוי להמעיט בפחמימות בצהרי היום, כאשר הארוחה אינה מקדימה שנת צהרים, שכן צריכת פחמימות מוגברת מעלה את רמות הסרוטונין בגוף, חומר המשרה שינה וגורם לרבים וטובים לחוש עייפות זמן קצר לאחר סיום הארוחה. לפיכך, את עיקר הפחמימות כדאי "לשמור" לארוחת הערב, לפני השינה.
10/07/2011
רצוי לגוון בסוגי הירקות אותם אנו בוחרים לצרוך והרי כל ירק מספק לנו סוגים אחרים של נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים וכך אנו יכולים להנות מיתרונותיו של כל ירק וירק.
10/07/2011
האם פירות משמינים? כמה פירות מומלץ לאכול ביום? עם פתיחת עונת הקיץ והפירות הטעימים המתלווים לעונה, כדאי להנות מאכילתם, אך במידה. חשוב לזכור שכל הפירות, גם אלו הנראים מימיים יותר כמו אבטיחים ואפרסקים הינם עתירי סוכרים ולכן משמינים כאשר נצרכים בכמות גדולה. המינון הבריא והמומלץ ללא חשש שנסיים את עונת הקיץ בעודף משקל, הוא 2-3 יחידות פירות (כוס קוביות אבטיח/ קוביות מלון, 10-12 ענבים או דובדבנים, אפרסק אחד, 2 משמשים).
10/07/2011
נאבקים עם משקל גופכם, מעלים ומורידים ולא שומרים על משקל קבוע? תסמונת ה"יו-יו" המאופיינת בעליה וירידה במשקל בפרקי זמן קצרים יחסית מזיקה לבריאותנו ולהרכב הגוף שלנו. היא עלולה לגרום להאטה משמעותית בקצב חילוף החומרים כך שבפעם הבאה שבה נחליט להפחית שוב במשקל, אנו עלולים להתקל בקושי רב יותר בהשוואה לאותה תזונה שסייעה לנו בעבר להפחית במשקל. מתסכל אך בהחלט ניתן למניעה.
26/05/2011
קישור לדף הפייסבוק של אירית אלמוג.
26/05/2011
ברוך הבא לאתר של אירית אלמוג.
תזונת ספורט
אוכלים רק כשמתאמנים??

רבים וטובים הדואגים לגזרתם סבורים ש"מגיע" להם לאכול רק אם הם מבצעים פעילות גופנית באמצעותה הם "שורפים" אנרגיה. היש דברים בגו? לא בדיוק!
האמת שבזכות קיומו של תהליך "חילוף חומרים במנוחה" בגופנו אנו זקוקים מידי יום למאות קלוריות אך ורק בשביל לחיות.


על כמה אנרגיה מדובר? די הרבה!
כך למשל, רק על מנת להפעיל את הכבד הגוף מבזבז כ-580 קלוריות, כמעט כמו כמות האנרגיה שאנו שורפים בהליכה נמרצת של כשעה וחצי-שעתיים.
ו"הקופסא הקטנה" (המוח)? האם היא באמת "קטנה" גם מבחינת ההוצאה אנרגטית שלה? ובכן, במושגים של קלוריות היא איננה קטנה כלל וכלל-נמצא שגם מוחנו צורך כמות לא מבוטלת של קלוריות, כך שבמהלך תפקודו היומי אנו מבזבזים לא פחות מ-400 קלוריות בהפעלתו.


נשמע מצויין? אכן, אך האם זה אומר שמעכשיו נוכל "לנוח על זרי הדפנה" ולא לזוז? ממש ממש לא.


יש לזכור שעל מנת לשמור על משקל גוף תקין לא כל שכן להפחית במשקל לא די לנו בהוצאה האנרגטית במנוחה. בנוסף עלינו ליצור גירעון קלורי כך שכמות האנרגיה שאנו מוציאים תהיה גדולה מכמות האנרגיה שאנו צורכים מהמזון. איך עושים זאת? זה פשוט אך מאתגר-בוחרים נכון את מזונותינו, מגבילים את כמויות האוכל שאנו צורכים וכמובן - ממשיכים לזוז...כי כל צעד נחשב!

אירית אלמוג

 

חזרה >>

כל הזכויות שמורות © 2009 , אירית אלמוג