מאמרים
התוכנית להרזיה
תזונת ספורט
תזונת נשים
תזונת ילדים ומתבגרים
תזונה רפואית וטיפול במחלות ותסמונות קליניות.
ייעוץ בהרכבת תפריטי בריאות
אורח חיים בריא
יצירת קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל:
חדשות ועדכונים
10/07/2011
האם ישנם מאכלים שעדיף לאכול בשעות מסויימות של היום ? (בוקר, צהריים או ערב ?) רצוי להמעיט בפחמימות בצהרי היום, כאשר הארוחה אינה מקדימה שנת צהרים, שכן צריכת פחמימות מוגברת מעלה את רמות הסרוטונין בגוף, חומר המשרה שינה וגורם לרבים וטובים לחוש עייפות זמן קצר לאחר סיום הארוחה. לפיכך, את עיקר הפחמימות כדאי "לשמור" לארוחת הערב, לפני השינה.
10/07/2011
רצוי לגוון בסוגי הירקות אותם אנו בוחרים לצרוך והרי כל ירק מספק לנו סוגים אחרים של נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים וכך אנו יכולים להנות מיתרונותיו של כל ירק וירק.
10/07/2011
האם פירות משמינים? כמה פירות מומלץ לאכול ביום? עם פתיחת עונת הקיץ והפירות הטעימים המתלווים לעונה, כדאי להנות מאכילתם, אך במידה. חשוב לזכור שכל הפירות, גם אלו הנראים מימיים יותר כמו אבטיחים ואפרסקים הינם עתירי סוכרים ולכן משמינים כאשר נצרכים בכמות גדולה. המינון הבריא והמומלץ ללא חשש שנסיים את עונת הקיץ בעודף משקל, הוא 2-3 יחידות פירות (כוס קוביות אבטיח/ קוביות מלון, 10-12 ענבים או דובדבנים, אפרסק אחד, 2 משמשים).
10/07/2011
נאבקים עם משקל גופכם, מעלים ומורידים ולא שומרים על משקל קבוע? תסמונת ה"יו-יו" המאופיינת בעליה וירידה במשקל בפרקי זמן קצרים יחסית מזיקה לבריאותנו ולהרכב הגוף שלנו. היא עלולה לגרום להאטה משמעותית בקצב חילוף החומרים כך שבפעם הבאה שבה נחליט להפחית שוב במשקל, אנו עלולים להתקל בקושי רב יותר בהשוואה לאותה תזונה שסייעה לנו בעבר להפחית במשקל. מתסכל אך בהחלט ניתן למניעה.
26/05/2011
קישור לדף הפייסבוק של אירית אלמוג.
26/05/2011
ברוך הבא לאתר של אירית אלמוג.
מתכונים
קציצות עם שעועית ירוקה או אפונה

לקציצות
להניח בקערה כ-300 גרם בשר טחון (אפשר גם הודו או עוף טחונים).
לרסק לתוכו בפומפיה דקה-בצל בינוני.
להוסיף 2 ביצים, מעט מלח ופלפל וגם 1 כף שמן זית.
ללוש היטב את כל התערובת ולאט-לאט להוסיף פירורי-לחם עד למרקם לא קשה ולא רך.
ליצור קציצות ולהשאיר בצד.

לרוטב ולירק
לחתוך בצל בינוני לקוביות ולאדות עד שקוף במעט שמן זית.
להוסיף לסיר שקית של שעועית ירוקה או אפונה קפואים ולערבב.
כשהשעועית/האפונה מפשירים-להוסיף מעט מים, לכסות את הסיר ולהרתיח למשך כ-15 דקות.
בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב:
1.5 כוסות מים רותחים + 1 כף אבקת מרק עוף + 1 קופסת רסק עגבניות.
כאשר המים התאדו מעל השעועית/האפונה-להוסיף את רוטב העגבניות ולהרתיח יחד.
ברתיחה – לזרוק לתוך הרוטב קציצות בגודל בינוני ולהנמיך את האש.
ברתיחה, רצוי לזרוק פנימה גם מעט שמיר קצוץ ולבשל יחד איתו עוד כחצי שעה.
 

חזרה >>

כל הזכויות שמורות © 2009 , אירית אלמוג