אופן הכנת הקציצות
משתמשים בכ-500 גרם בשר הודו טחון טרי:
1. מרסקים בפומפיה לתוך הבשר הטחון בצל גדול.
2. מוסיפים 3 ביצים, מלח, פלפל, ו-2 כפות שמן קנולה.
3. לשים את החומרים ומאחדים אותם לתערובת אחידה.
4. מוסיפים מעט פירורי לחם, תוך כדי לישה עד ליצירת תערובת
המאפשרת יצירת קציצות (לא לשים יותר מידי פירורי לחם שמא
הקציצות תצאנה קשות מידי!!).
להכנת הרוטב+הירקות
1. לקצוץ בצל אחד בינוני לקוביות ולטגן קלות בכף שמן קנולה עד
שהבצל הופך שקוף.
2. להוסיף לסיר חבילת שעועית ירוקה או אפונה קפואים ולערבב.
3. להוסיף מעט פלפל לבן, לפי הטעם.
4. כאשר הירק מפשיר מעט-להוסיף מים עד לכיסוי הירקות, לכסות
את הסיר ולהרתיח במשך כ-15 דקות.
5. בקערית נפרדת, לערבב את המרכיבים הבאים:
-כף אבקת מרק עוף (עדיף ללא מונוסודיום גלוטמט)
- קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות
6. עם התאדות המים מעל הירק, להוסיף את רוטב העגבניות
ולהרתיח יחד. בעת הרתיחה-מכניסים פנימה את הקציצות.
מאפשרים רתיחה אחת ואחר-כך מנמיכים את הלהבה.
7. מוסיפים מעט שמיר קצוץ (לפי הטעם).
8. מבשלים כשעה.