החומרים:
400 גרם ברוקולי קפוא (או: 3 ראשי ברוקולי)
2 כוסות מים+שליש כפית מלח
1 כף שטוחה של חמאה+3 כפות קמח
חצי כפית מלח
1 כוס מים
3 ביצים טרופות
½ כוס שמן זית
1 בצל קטן מרוסק דק
1 כפית שטוחה אבקת מרק
אופן ההכנה:
1. מרתיחים את המים עם שליש כפית המלח.
2. מבשלים את הברוקולי בסיר פתוח במשך מספר דקות.
3. מסננים, מצננים, חותכים לקטעים קצרים (קטנים).
4. בסיר, ממיסים את החמאה עם הקמח. מוסיפים את כוס המים ומסמיכים תוך בחישה.
5. מורידים מהאש ומערבבים עם הברוקולי החתוך.
6. בקערה נפרדת, מערבבים את הביצים, השמן, הבצל ואבקת המרק.
7. מוסיפים את תערובת הברוקולי לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות.
8. אופים בחום בינוני עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מעט (30-40 דקות).