מאמרים
התוכנית להרזיה
תזונת ספורט
תזונת נשים
תזונת ילדים ומתבגרים
תזונה רפואית וטיפול במחלות ותסמונות קליניות.
ייעוץ בהרכבת תפריטי בריאות
אורח חיים בריא
יצירת קשר
שם:
מס' טלפון:
כתובת דוא''ל:
חדשות ועדכונים
10/07/2011
האם ישנם מאכלים שעדיף לאכול בשעות מסויימות של היום ? (בוקר, צהריים או ערב ?) רצוי להמעיט בפחמימות בצהרי היום, כאשר הארוחה אינה מקדימה שנת צהרים, שכן צריכת פחמימות מוגברת מעלה את רמות הסרוטונין בגוף, חומר המשרה שינה וגורם לרבים וטובים לחוש עייפות זמן קצר לאחר סיום הארוחה. לפיכך, את עיקר הפחמימות כדאי "לשמור" לארוחת הערב, לפני השינה.
10/07/2011
רצוי לגוון בסוגי הירקות אותם אנו בוחרים לצרוך והרי כל ירק מספק לנו סוגים אחרים של נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים וכך אנו יכולים להנות מיתרונותיו של כל ירק וירק.
10/07/2011
האם פירות משמינים? כמה פירות מומלץ לאכול ביום? עם פתיחת עונת הקיץ והפירות הטעימים המתלווים לעונה, כדאי להנות מאכילתם, אך במידה. חשוב לזכור שכל הפירות, גם אלו הנראים מימיים יותר כמו אבטיחים ואפרסקים הינם עתירי סוכרים ולכן משמינים כאשר נצרכים בכמות גדולה. המינון הבריא והמומלץ ללא חשש שנסיים את עונת הקיץ בעודף משקל, הוא 2-3 יחידות פירות (כוס קוביות אבטיח/ קוביות מלון, 10-12 ענבים או דובדבנים, אפרסק אחד, 2 משמשים).
10/07/2011
נאבקים עם משקל גופכם, מעלים ומורידים ולא שומרים על משקל קבוע? תסמונת ה"יו-יו" המאופיינת בעליה וירידה במשקל בפרקי זמן קצרים יחסית מזיקה לבריאותנו ולהרכב הגוף שלנו. היא עלולה לגרום להאטה משמעותית בקצב חילוף החומרים כך שבפעם הבאה שבה נחליט להפחית שוב במשקל, אנו עלולים להתקל בקושי רב יותר בהשוואה לאותה תזונה שסייעה לנו בעבר להפחית במשקל. מתסכל אך בהחלט ניתן למניעה.
26/05/2011
קישור לדף הפייסבוק של אירית אלמוג.
26/05/2011
ברוך הבא לאתר של אירית אלמוג.
מתכונים
פשטידת ברוקולי

החומרים:
400 גרם ברוקולי קפוא (או: 3 ראשי ברוקולי)
2 כוסות מים+שליש כפית מלח
1 כף שטוחה של חמאה+3 כפות קמח
חצי כפית מלח
1 כוס מים
3 ביצים טרופות
½ כוס שמן זית
1 בצל קטן מרוסק דק
1 כפית שטוחה אבקת מרק

אופן ההכנה:
1. מרתיחים את המים עם שליש כפית המלח.

2. מבשלים את הברוקולי בסיר פתוח במשך מספר דקות.

3. מסננים, מצננים, חותכים לקטעים קצרים (קטנים).

4. בסיר, ממיסים את החמאה עם הקמח. מוסיפים את כוס המים ומסמיכים תוך בחישה.

5. מורידים מהאש ומערבבים עם הברוקולי החתוך.

6. בקערה נפרדת, מערבבים את הביצים, השמן, הבצל ואבקת המרק.

7. מוסיפים את תערובת הברוקולי לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות.

8. אופים בחום בינוני עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מעט (30-40 דקות).
 

חזרה >>

כל הזכויות שמורות © 2009 , אירית אלמוג