החומרים
חבילת (500 גרם) עדשים כתומות, שטופות היטב
חצי צרור פטרוזיליה
2 בצלים בינוניים קלופים וחצויים
2 גזרים בינוניים, קלופים וחצויים
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
להגשה: לימון חצוי, יוגורט טבעי דל שומן
אופן ההכנה
1. שמים את העדשים, הפטרוזיליה, הבצל, הגזר, המלח והפלפל בסיר ויוצקים עליהם מים כך שיגיעו לגובה של 4 ס"מ מעל פני המרכיבים. מביאים לרתיחה, ובינתיים מערבבים מדי פעם (אין צורך בהסרת הקצף שנוצר).
מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים ללא כיסוי עוד כ-20 דקות, או עד שהעדשים רכות מאד.
2. מוציאים את הפטרוזיליה והבצל.
3. מרסקים את העדשים בעזרת מוט ריסוק ידני (או מעבד מזון/בלנדר) למחית חלקה.
לפני ההגשה: מומלץ לצקת לקערית מרק ולהוסיף יוגורט ולימון.