מרכיבים
1 כף שמן זית
3 בצלים גדולים
1 קופסה גדולה (800 גרם) של עגבניות מרוסקות
1 כרוב לבן גדול, קצוץ
2 פלפלים ירוקים, קצוצים
1 שורש סלרי, כולל הגבעולים והעלים
2 כפות אבקת מרק (עדיף אורגנית וללא מונו סודיום גלוטמט)
חופן עלי שמיר קצוצים דק
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן ההכנה
1. קוצצים את הבצלים. מזהיבים אותם בסיר גדול בכף אחת של שמן זית אגב בחישה מעת לעת.
2. מוסיפים את יתר הירקות, יחד עם העגבניות המרוסקות, אבקת המרק ועשר כוסות מים רותחים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים להבה, מוסיפים את השמיר. ממליחים, מפלפלים ומערבבים היטב.
4. מכסים ומבשלים בביעבוע עדין כחצי שעה.