החומרים
1.5 כוסות קמח תירס (פולנטה)
3 כוסות מים
מעט מלח
אופן ההכנה
1. להרתיח את המים עם המלח. לאחר שרתחו, להנמיך את האש.
2. לשפוך באיטיות את קמח התירס לתוך הסיר עם המים ולא לערבב!
לתת לתערובת לבעבע כ-5 דקות.
3. להוריד מן האש אל משטח קשה ויציב.
4. לבחוש היטב עם כף עץ עד שנוצרת "דייסה" הנפרדת מדפנות הסיר.
5. להחזיר את הסיר עם ה"דייסה" לאש לבעבוע נוסף.
(אם התערובת סמיכה וקשה מידי-להוסיף מעט מים ולהרתיח שוב ולבחוש שוב).
6. לטבול כף בכוס עם מים קרים ולשחרר את התערובת מדפנות הסיר.